Skip to main content

Comcoaching: coaching en praktijk voor pedagogiek

Ik spiegel, ik vraag door, ik confronteer, ik stimuleer. De onderlinge relatie, een prettige sfeer, veiligheid en jouw proces staan voorop.

Sebastiaan Combrink

Sebastiaan Combrink

Mijn naam is Sebastiaan Combrink. Ik ben 33 jaar en woon in Oud-Beijerland. Ik woon samen met Jolanda, ben vader van Brent en Mees en stiefvader van Senna. En Guus, onze trouwe en lieve viervoeter.
Als coach begeleid ik sessies waarin we interactief een proces doorlopen met als mogelijke doelen; meer bewustwording, persoonlijke groei, het vergroten van het zelfvertrouwen, exploreren en het ontwikkelen van eigen mogelijkheden.

In een coaching sessie maken we naast gespreksvormen gebruik van ervaringsgerichte fysieke en interactieve oefeningen uit verschillende disciplines.

Door deze technieken gevarieerd in te zetten komt er meer inzicht en bewustzijn over het omgaan met gevoelens en emoties, gedachten, overtuigingen en gedrag in het alledaagse leven.

PROVOCATIEF COACHEN

Soms is scherpte nodig. Een stevige aanpak gecombineerd met humor en (zelf-)relativering maakt het doorbreken van patronen mogelijk en legt weerstanden bloot. Door respectvol te provoceren kan er scherpte, autonomie, tegengas en ruimte voor doorbewegen ontstaan.

EMOTIONAL RELEASE

Oude emoties zijn veelal opgeslagen in het lijf. Door verbaal of fysiek hier ruimte aan te geven en er in oefeningen mee te werken kan er een gevoel van opluchting, opruiming of vrijheid worden ervaren.

MINDFULNESS

Rust. Ontspannen. Onthaasten. Stilzitten. Even niets doen en voelen. Wat zegt mijn lijf, wat maalt er in mijn hoofd. Door meditatie, muziek of simpelweg stilte kan er een bewustzijn worden ervaren die aanvullend werkt op gesprekken of oefeningen in de sessies.

WANDELCOACHING

Door naar buiten te gaan kan de omgeving samen met het lijf als extra informatiebron worden gebruikt. Hoe reageert het lijf op natuur, op het weer, op mensen, op geluiden? De omgeving als metafoor voor het leven.

SYSTEMISCH WERK

In een opstelling wordt een (familie)systeem ruimtelijk neergezet. Oude patronen, blokkades, onbewuste dynamieken en symptomen worden inzichtelijk gemaakt. Door herkenning van de dynamiek is verandering mogelijk, waardoor eventuele vastgezette energie weer kan stromen.

HECHTING

Hechting is de duurzame affectieve relatie tussen een kind en één of meer opvoeders. Veilig gehechte kinderen zullen in perioden van stress de nabijheid zoeken van personen aan wie zij zijn gehecht. In een onbekende situatie zijn zulke personen de uitvalsbasis waarvandaan zij de omgeving verkennen. Deze relatie kan onder spanning komen. Ik geef inzicht in je hechtingsrelatie met je kind en help je deze weer duurzaam te maken/houden.


Als kindercoach begeleid ik kinderen en hun ouders/opvoeders. In de loop van de tijd zie en merk je dat het minder goed gaat met je kind. Jullie onderlinge contact wordt minder, jullie band komt onder spanning te staan, het zelfbeeld/zelfvertrouwen van je kind neemt af. 


Kinderen laten opgroeien en ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen: iedere ouder wil dat zijn of haar kind zich later redt in de maatschappij. Maar hoe doe je dat nou? Hoe zorg je voor voldoende nabijheid maar ook ruimte om te exploren? Hoe bied je grenzen en structuur? Samen bespreken we wat jullie wensen zijn qua opgroeien; wat wil je je kinderen meegeven en hoe doe je dat? Hoe bespreek je dat?

Sebastiaan Combrink