Skip to main content

Comcoaching: coaching en praktijk voor pedagogiek

Ik ben door mijn ervaring en mijn mensbeeld een open en nieuwsgierig persoon.

Sebastiaan Combrink

Recensies

Wilma

Sebastiaan heeft onze zoon geholpen die vast liep met een aantal problemen, waaronder rouwverwerking en scheidings problematiek. Onze zoon zag Sebastiaan echt als zijn vertrouwenspersoon, en hij heeft hem echt goed kunnen helpen om dingen een plekje te geven. Sebastiaan straalt erg veel rust en kalmte uit wat vertrouwen wekt.
Super fijne communicatie, ontzettend bedankt!

Mikaela

“I came into contact with Sebas through WOT Schiedam, while struggling with PTSD after a very traumatic birth and other serious difficulties were effecting my family. He didn’t claim to be an expert in dealing with all the issues I have experienced, but what I needed most was to feel safe and feel heard, and Sebas managed to create that feeling of safety and trust where other caregivers and social workers had not.

You can train someone to be a care worker, but you can’t train them to actually care or connect with people - Sebas listens carefully, challenges but doesn’t push, sticks to agreements he makes, never makes me feel like a problem to be solved, and reminded me that it’s possible to laugh and feel human again. Building trust with someone who has felt let down by everyone is a hard task needing patience (so much patience!) and sensitivity, and I think these are Sebas’ strengths.”

Jeremiah 

Onze oudste zoon had concentratieproblemen op school, werd bestempeld als lastig maar liep toch voor op z’n leeftijdsgenootjes. Wij kregen Sebastiaan toegewezen als contactpersoon bij het wijkteam in Schiedam om een plan van aanpak op te stellen. Mede hierdoor kon mijn zoon een klas overslaan en voelt hij zich sindsdien veel meer op zijn plek. Daarnaast wordt hij op advies van Sebastiaan onderzocht door een gespecialiseerde zorgverlener. Dit proces loopt nog maar werpt nu al z’n vruchten af. Met een goede dosis humor als ijsbreker beschikt Sebastiaan over enorm veel kennis en ervaring. Hij bleef ook enorm betrokken en beschikbaar voor advies zelfs nadat zijn officiële taak erop zat. Voor ons alleen maar positiviteit dus zeker een aanrader.

Noortje Spee

Ik ben in 2020 gestart met de coaching, omdat ik tegen een aantal dingen aanliep met mijzelf. Zo zijn wij bij Sebastiaan terechtgekomen. Ik vond het in het begin erg lastig om over mezelf te praten, maar daar heeft Sebastiaan mij erg mee geholpen en op mijn gemak gesteld, waardoor ik iedere keer met veel plezier naar Sebastiaan toe ging. In het begin begonnen we met spelletjes en uiteindelijk ook gaan rondlopen in Oud-Beijerland. We hebben erg veel gepraat over alles en had altijd de irritante vragen die mij altijd op het eind hielpen. Inmiddels is de coaching afgelopen. Ik heb er heel veel aan gehad en Sebastiaan heeft mij in het algemeen erg veel geholpen. Het was altijd een goeie ervaring en voelde me altijd een stuk beter nadat we hebben rondgelopen en het over alles hebben gehad. Sebastiaan is een erge hulp voor mij geweest en zelfs een goeie vriend. Dit was mijn ervaring met Sebastiaan.

Mitch

Medewerker Vroegsignalering WOT Schiedam

Ik ken Sebastiaan als een betrokken professional, met een breed scala aan ervaringen binnen diverse facetten van de jeugdzorg. Hij weet als geen ander op meerdere inhoudsniveaus te communiceren om dit vervolgens waar nodig passend te betrekken. Hierbij houdt hij te allen tijde het belang van het kind en zijn/haar ontwikkeling voor ogen.  

Dilivio

Sebas heeft mij heel goed geholpen. Hij was mijn uitlaatklep toen ik het moeilijk had en
bood een luisterende oor voor alles wat mij dwars zat. Hij is een chille, leuke en grappige persoon. Hij kon zich goed in mijn schoenen verplaatsen en ik voelde mij altijd op mijn gemak bij hem. Zelfs mijn boosheid kon ik samen met hem goed onder controle houden. Sebas heeft zich altijd 100% voor mij ingezet, waardoor ik mij gehoord en begrepen voelde. Ik ben blij dat hij mij heeft geholpen.

Katy

Mijn zoon heeft een tijdje in een hele moeilijke situatie gezeten, zowel thuis als op school. Wij hebben hulp van verschillende hulpverleners mogen ontvangen, zonder resultaat. Ik had totaal geen vertrouwen meer in hulpverleners. Bij Sebas was het anders. Al vanaf het eerste gesprek had ik er vertrouwen in. Mijn zoon was eindelijk enthousiast over een hulpverlener! Hij keek uit naar alle afspraken met Sebas. Zelfs een appje of telefoontje maakte hem al blij. Sebas was altijd heel betrokken bij alles wat mijn zoon deed.

Leuk met kinderen, geduldig, spontaan en behulpzaam, dat is Sebas. Hij is heel professioneel en resultaatgericht. Hij zorgde er altijd voor dat ik ergens de energie en kracht vond om door te blijven vechten. Ik ben super blij dat hij mij en mijn zoon heeft bijgestaan in deze moeilijke periode. Dankzij hem en zijn hulp zijn we er sterker uitgekomen. Wij zullen hem eeuwig dankbaar zijn. Deze topper is een aanrader voor elk kind en ouder!

Jeroen en Joyce

Wij worstelden lange tijd hoe wij moeten omgaan met de angsten van onze zoon. Al van hele jonge leeftijd heeft hij angst voor al het onbekende om hem heen. Via via zijn wij terechtgekomen bij Sebas die onze zoon zou gaan begeleiden in het omgaan met zijn angsten en prikkels. Voor de eerste afspraak was onze zoon heel zenuwachtig en angstig. Hij wist niet wat er ging komen, ondanks dat wij dingen van tevoren hebben uitgelegd. Sebas kwam gelijk vriendelijk en op een kinderhoogte naar hem toe. Hij stelde hem op zijn gemak en pakte op een natuurlijke manier zijn aandacht en nieuwsgierigheid. Wij zagen aan hem dat het goed ging komen. Hij gaat nu met plezier naar Sebas toe, ondanks dat hij na afloop niet veel vertelt zien wij aan hem dat het leuk was.

Sebas heeft aan hem uitgelegd hoe zijn hersenen werken, waarom hij angstig wordt en wat hij dan eventueel kan doen. Tijdens de afspraken doen ze spelletjes, praten ze met elkaar en legt Sebas dingen uit. Als we hem ophalen krijgen wij altijd een korte uitleg van wat ze hebben gedaan. Ook krijgen wij na elke afspraak een duidelijk verslag van Sebas toegezonden via de mail. Sebas is ook een keer bij ons thuis geweest. Hier hebben we bewust voor gekozen, zodat Sebas nog een beter beeld kreeg van de belevingswereld van onze zoon.
Tussentijds kunnen wij altijd vragen stellen of onze zorgen en bevindingen uiten. 

Wij zijn blij met de begeleiding en ondersteuning die Sebas aan onze zoon en ons geeft. Sebas is rustig maar ook enthousiast, luistert goed naar onze vragen en probeert ons handvatten aan te reiken. Als hij een vraag niet gelijk kan beantwoorden komt hij er later op terug. Door de sessies met Sebas kan onze zoon zijn belevingen in een beter perspectief plaatsen en kunnen wij zijn belevingswereld beter begrijpen. Door dit begrip kunnen wij hem beter helpen op de momenten dat hij vastzit in zijn angstbeelden.